Typisch belsj bij Narvik Run

» Geplaatst door op 18 nov 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Typisch belsj bij Narvik Run

Narvik run finish

Waar veel mensen naar Nijmegen gingen voor de 7HL koos ik wederom voor een zeer kleinschalig loopje in België. Ditmaal de Narvik Run nabij Zutendaal.

Selina liep de 5 en moest al 1,5 uur eerder starten. Een beetje vreemd dat er zoveel tijd tussen zat, want veel was er verder niet te doen. Ze liep een prima PR! Er waren bij de 5 maar 57 deelnemers en ik vroeg me af hoe de tegenstand zou zijn op de 10. Prompt kwam er een ron-for-run jasje aanlopen met ironman rugzak, Erik-Simon Strijk, goeiendag. Er bleken hier toch wat kanonnen aan de start te komen…

Nog geen 100 mensen gingen van start. Ik moest al snel het voorste groepje van 8 laten gaan, dat ging veel te hard. Nog enkele belgen haalden me in en zo liep ik op de 12e plek. Het parcours was afwisselend. Enkele stukken asfalt, bos, grind. Na het eerste rondje was achter me niets meer te zien, en het gat voor me was ook te groot geworden. De tijd verbaasde me echter, 17:45? De GPS gaf 4,5 Km aan… Was de ontvangst slecht en liep ik super, of was het een typische Belgische parcours-uitzetter?

Het tweede rondje ging soepel en op het gemak. Het gat achter me was enorm en voor me was het ook iets groter geworden. Op de bospaden vol bladeren was het opletten als de enkel bijna omzwikte door de boomstronken. Bij het bordje 9 zat mijn horloge pas op 8.2… Nog even aanzetten om toch nog te proberen onder de 36 te duiken, wat net niet lukte.

Een mooi parcours dat wat meer mensen, sfeer en activiteit verdient. Oh, en nog 400 meter extra in het rondje.

Muziek: Segura – Raios e trovões

WedstrijdNarvik Run
Datum17-11-2013
Afstand9,20
Uitslag00:36:01
Km/u15,33
/Km3:55
Deelnemers87
Plaats12
Categorie12