Ups and downs bij Maastrichts Mooiste

» Geplaatst door op 14 jun 2016 in Hardlopen | 1 reactie

Finish Maastrichts Mooiste 2016

Over 7 weken is het alweer marathon tijd. Maastrichts Mooiste wou ik dan ook vooral gebruiken om kilometers te maken op de 10 mijl en 10 kilometer.

De afgelopen weken had ik veel last van hooikoorts, maar deze zondag leek het ideaal weer. Wat motregen en bewolking, niet te warm. Het niveau blijkt vandaag niet al te hoog, de toppers hebben zich verdeeld over de afstanden.

Na de start was het snel even schrikken. De doorgang op de Kesselskade was ontzettend krap waardoor er bijna valpartijen waren. Daarna was het zaak om ritme te vinden zo rond het marathon tempo. Niet te gek, er moest immers ook nog een 10 kilometer gedaan worden.

Ik haalde de eerste dames in en zocht tevergeefs een leuk groepje, verder dan iemand met een volle bos sleutels in zijn wielrenshirt kwam ik niet. Bergop ging ontspannen en ik zat lekker in mijn vel.

Op de Louwberg stonden de vrijwilligers klaar zonder water, oops… Gelukkig had ik het niet erg nodig en kon ik bergaf lekker herstellen. Via het stadspark liepen we richting markt en vrijthof, alvast een generale voor de finish over 7 weken. Na 1:08 zat het erop en kon ik me even voorbereiden op de rest.

Een dik uur later stond ik weer aan de start. Ik had zowaar het gevoel om nog even te knallen. Na 2 kilometers bleek dat een illusie, de benen waren behoorlijk verzuurd… Lekker rustig dan maar door buffelen. Ik liep nu tussen mensen die ik normaal 10 minuten aan de broek geef, alleen mijn met modder besmeurde kuiten verraadde mijn eerder avontuur.

Bergop ging het prima, maar bovenop de berg kwam de zon flink door. Ik kreeg het koud, geen goed teken. De lamp ging aardig uit en ik nam de tijd bij de drankposten. Nee, dit ging niet zoals gepland. Te weinig gegeten? Teveel pauze tussendoor? Toch te warm? Achja, de kilometers zijn gemaakt en het eerste deel ging in ieder geval erg ontspannen. Op naar Bemels Beste Boeren Bergloop.

Muziek: Radiohead – Burn The Witch

WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum12-06-2016
Afstand16,10
Uitslag01:08:38
Km/u14,07
/Km4:16
Deelnemers1654
Plaats48
Categorie13
WedstrijdMaastrichts Mooiste
Datum12-06-2016
Afstand10,00
Uitslag00:47:39
Km/u12,59
/Km4:46
Deelnemers1601
Plaats130
Categorie43

1 reactie

  1. Nou Frank, good huur. Iech doon dich dat neet nao.
    Iech vond ut sjus best nenaaid dee daag en dich met diene hooikoorts.
    Dus: opneuj Chapeau, good gelope.

    p.s. bis de dr achter of ut honger waor of teveul tegeliek?
    Anke