Veluweloop, schitterend

» Geplaatst door op 16 sep 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Veluweloop, schitterend

Veluweloop ENCI/Uros team

Uros was er nog nooit geweest, ik ook niet. Natuurlijk wel op de Veluwe, maar nog niet bij de daar georganiseerde estafetteloop. Een goede voorbereiding op de Hart van Brabantloop!

De Veluweloop is race met 12 etappes, 2 startgroepen, 3 herstarts, 88 Km en 89 teams (ook niet studenten). Inmiddels heeft Uros al wat ervaring met estafette races en gaan we met een geoliede machine richting Wageningen en omstreken. De middagploeg arriveert zaterdag bij de 1e herstart en we kunnen nog net Famke zien finishen.

Aan de toestand van de binnenkomende dames (en vooral fietsers!) is te zien dat dit geen doorsnee parcours is. Modder all over the place en afgepeigerde gezichten. Gemiddelde snelheden zijn hier een relatief begrip. Wouter en Elian maken zich op voor de herstart, de rest vertrekt naar het wisselpunt waar ik ga starten voor etappe 7 (8 Km).

Het regent op het moment niet, maar tijdens het warmlopen zie ik dat de ondergrond alles behalve droog is. Had ik nu toch maar trailschoenen meegenomen… Daar komt Elian aan! Snel pak ik het hesje aan en ren het bos in. Na wat geklooi heb ik het onding aan en richt ik mij op de gele (onze startgroep) loper voor me. Stefan voegt zich al snel bij me op de fiets en coacht me de smalle paadjes over.

Ik haal de jongen bij en merk dat hij bergop niet sterk is. Na 3 Km komt er een steile afdaling met veel technische obstakels. Hij laat zich als een malle vallen en ik neem wat minder risico. Beneden loop ik het gat weer redelijk snel dicht. Nog steeds drassige bospaden met veel stronken en kuilen die vol water staan. Ik besluit om bij de jongen op de bagagedrager te gaan zitten, maar hij gaat me te langzaam op het vlakke. Adieje wah!

Het gat is al snel groot en wordt alsmaar groter. Inmiddels loop ik op zanderige paadjes buiten het bos, langs de schitterende velden. Ik kom in mijn ritme en het tempo is wat dit parcours betreft aardig. Een versnelling zit er niet meer echt in, maar ik vertraag ook niet. Na 31:29 kom ik binnen als 4e op mijn etappe, uiteindelijk maar een minuut meer dan de snelste loper.

Daarna moeten er nog 5 etappes gelopen worden, met wat flinke plensbuien erbij. Uiteindelijk zien we Anne finishen op de atletiekbaan in Wageningen. De douche, het eten en de biertjes komen zeer welkom voordat we aan de terugreis beginnen. Het was een zeer geslaagde race met uiteindelijk een 4e plek algemeen en 2e plek bij de studententeams.

Over twee weken verdedigen we de titel bij de Hart van Brabantloop, maar eerst moet er in Maastricht ook nog gefietst worden bij de triatlon!
Ohja, en gezwommen. Scheiße.

Muziek: D’r Nigel – Burenruzie Kerkrade rap

WedstrijdVeluweloop
Datum14-09-2013
Afstand8,00
Uitslag00:31:29
Km/u15,25
/Km3:56
Deelnemers89
Plaats4
Categorie2