Venloop, sfeervol opstapje

» Geplaatst door op 24 mrt 2015 in Hardlopen | 1 reactie

De wedstrijdbal moet nog rollen in 2015, in aanloop naar de marathon in juni. De Venloop lijkt me geschikt om de situatie eens te bekijken en sfeer te proeven.

Het beoogde marathon tempo (4:15) is dus het plan en dan zou ik uitkomen op 1:30 uur. Vooraf twijfel ik over de kledij, maar gezien de soms koude wind en de bewolking kies ik voor de lange broek en lange mouwen. Zul je net zien dat in het startvak alles opklaart en het snel al een paar graden warmer is…

Ik sta in het vak 1:45 – 2:00 dus het duurt even voordat ik überhaupt kan beginnen. Het is ontzettend druk en de eerste kilometers mag ik dan ook, ondanks mijn gematigde tempo, veel mensen inhalen. De eerste 5 gaan in 21:20.

Ik neem nu ook eens de tijd om wat meer om me heen te kijken en te genieten. Het blijft me verbazen hoe druk het hier langs de kant is, bijna overal… Als we Tegelen ingaan krijg ik kippenvel van de groep blazers die ‘Brazil Brazil’ (of was het ‘Mestreech Mestreech’?) met behoorlijke decibellen over ons heen blazen. Daarna begint het feest in de Maasstraat waar het carnaval lijkt en het een drukte van jewelste is. Een vrouw van bijna 100 moedigt me aan met een big smile en langzaam handgeklap. Kinderen steken hun hand uit voor wat high-fives te scoren.

10 Kilometers zitten er op in 42:25, volgens schema dus. Het loopt als een zonnetje, hoewel er een vervelende blaar zit op mijn voet. Ook in Hout-Blerick is het een feest. Een groep nonnen op leeftijd moedigt ons aan. Inmiddels haal ik nog steeds constant mensen in die een stuk eerder zijn gestart. Na 1:03:29 zit ik op 15 Km en loop ik dus iets voor op schema.

De bruggen kosten geen enkele moeite en de laatste stukken gaan wat sneller. In het centrum is het bommetje vol en zit de sfeer er goed in. Ik duik nog onder de 1:29 en voel me gelukkig nog enigszins fris. Een goede opsteker dus voor de komende weken!

Muziek: AC/DC – Highway To Hell

WedstrijdVenloop
Datum22-03-2015
Afstand21,10
Uitslag01:28:46
Km/u14,26
/Km4:12
Deelnemers6409
Plaats553
Categorie166

1 reactie

  1. Hej Frank, nou zo te zien weer een prima race neergezet. Het plezier spat er, ondanks de blaar, ook wel vanaf. Mooie tijd toch. Lijkt idd een goede voorbereiding voor de marathon.
    Geniet ervan en bedankt voor je(altijd) leuke verslag.
    Chapeau!