Veredelde kerstrun

» Geplaatst door op 19 dec 2011 in Hardlopen | 2 reacties

Gezien ik de kerstcross op de Schrieversheide dit jaar laat lopen zocht ik een alternatief. Kerst is pas over een week, maar in het Belgische plaatsje As was al de Kerstrun. Samen met Bart, Jo en Dennis zochten we de gezelligheid en gemoedelijkheid van een kleinschalig Belgisch wedstrijdje op.

Het parcours bestond uit een plaatselijke ronde van 2,5 Km. Er kon gekozen worden tussen 5, 10 en 15 Km. Ik besloot voor de 10 te gaan, de rest koos voor de 15. We hadden al het vermoeden dat er niet veel tegenstand zou zijn en toen de 15 startte zag ik al na 1 ronde dat Jo 3e zou worden en Dennis 4e of 5e.

Een kwartiertje later mocht de 10 ook vertrekken. Deelnemersveld was ook hier klein en ik stond dan ook pal achter de streep. Ik sloot achter de koploper aan en na een kilometer liep ik daar nog steeds, in een kopgroep van 6. Het ging wel wat hard, 3:30. Ik liet 4 man lopen en al heel snel was het gat met mij en de 4e en 6e plek heel groot. De kaarten waren dus alweer geschud en ik liep helemaal alleen.

De Dorpsstraat moest in beide richtingen gelopen worden, met een keerpunt. Het wedstrijdverloop kon dus goed in de gaten worden gehouden, ook dat van de 15 Km. Jo ging daar inderdaad naar plek 3, Dennis zou op 5 eindigen. Na 1 ronde lag ik nog op een mooie 9:15, tempo 37:00 dus (pr). De 5 Km kwam inmiddels ook het parcours op en het werd wat ‘druk’ af en toe. Na 5Km had ik een tijd van 18:57, ik had moeite met de snelheid vast te houden. Bart had ik inmiddels ingehaald, maar die moest later afhaken i.v.m. een blessure.

In de volgende rondes zakte het tempo nog iets meer waardoor ik uiteindelijk met 38:31 als 5e binnen kwam. Geen super tijd, maar niet onaardig als tussendoortje. De 31e sluit ik het jaar af in Aken 🙂

Muziek: Wynton Marsalis Septet – Happy Birthday

WedstrijdKerstrun As
Datum18-12-2011
Afstand10,00
Uitslag00:38:31
Km/u15,58
/Km3:51
Deelnemers72
Plaats5
Categorie5

2 reacties

  1. Gaaf zo’n hardloopsite! Maar…. ik mis de bata in je agenda! Mr. Bata, hoe kan dat nou? 🙂

    En vergeet ook de Uros Team Race, vrijdag 23 maart, ter voorbereiding op de Venloop Ên de Bata niet.

  2. Thnx! 🙂
    Inderdaad, die moet er nog bij! Normaal werk ik mijn agenda niet ver vooruit bij, besloot maar tot en met maart te gaan dit keer :p (en die marathon ja, maar das een geval apart…)