Veredelde training

» Geplaatst door op 5 mrt 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Veredelde training

Nee, het zit niet helemaal mee in het begin van het jaar. Door een flinke oorontsteking, met bijbehorende hoofdpijn, heb ik even niet gelopen. Enkele loopjes moest ik daardoor laten gaan en de start van mijn marathon training liep al in de soep. Uiteindelijk heb ik 4 weken rust genomen, en nu weer de draad opgepakt sinds twee weken. Vanwege het slechte weer was de clubcross van Atletiek Maastricht verplaatst naar 3 maart. Omdat ik toch wilde gaan trainen besloot ik er eens een kijkje te nemen.

Voor de start trof ik nog twee andere Urosianen, Roman en Philipp. De rest van de aanwezige mensen waren vooral van een ander kaliber, ik verwachtte er niet al te veel van. Alleen Lou Maas en René van Uum stonden bij ons aan de streep van de 4 en 8 Km. Het parcours was een ronde van 2 Km door het Enci bos, met maar een paar kleine klimmetjes en wat smalle paadjes.

Met z’n 5en hadden we na een paar honderd meter al een groot gat. Roman kon zijn overwinning al uitkienen, alleen hij deed de korte afstand in de kopgroep. Ik moest de groep al redelijk snel laten lopen, ik voelde gelijk dat de inhoud en snelheid (logischerwijs) niet daar waren.

Ik zag Roman en Philipp nog een versnelling plaatsen, het was al duidelijk dat zij de afstanden gingen winnen. Achter mij was een heel groot gat en dus mijn 4e plek was ook al bekeken. Na 2 ronden was ik al redelijk leeg, dus het tempo ging een tandje lager en ik maakte er een stevige training van. Na 33:30 kwam ik dan ook dik 1,5 minuut na Philipp binnen.

Muziek:  Bowski – White Russian

WedstrijdAM Clubcross
Datum03-03-2012
Afstand8,00
Uitslag00:33:30
Km/u14,33
/Km4:11
Deelnemers55
Plaats4
Categorie2