Vermoeide Treechloop

» Geplaatst door op 3 mei 2013 in Hardlopen | 1 reactie

Treechloop 2013

Ik was natuurlijk laat thuis van de Batavierenrace. Toen ik opstond vroeg ik me af waar ik aan begon, ik was kapot. Gezien het zonnetje scheen toch maar een startnummer gaan ophalen. Ik was niet voor niets eerder terug gekomen!

Het was al gezellig druk in de kantine en ik probeerde mijn ogen open te houden. Ik voegde me bij Roger en Jo om de benen op te warmen en de tactische laatste bocht te bekijken. Bij de start was het druk met veel bekende gezichten. Om 14:00 vertrokken we richting België. Ik bleef in het groepje bij Jo lopen, en Bassie kwam ons even hard voorbij. Dennis sloeg al een gaatje en ik moest Jo ook even laten lopen.

Na 3 Km begon dé klim. Al snel had ik Jo te pakken en liep ik alleen naar boven. Voor me was nu niemand meer te zien, Dennis was niet meer te pakken. De klim ging aardig maar boven merkte ik dat de tank goed leeg was. Ik liet het groepje achter me komen maar moest ze gelijk weer laten gaan. De techniek was ver te zoeken, mijn benen raakte elkaar geregeld en ik slingerde over het pad.

Enkele groepjes haalden me nu in en ik kon nergens aanpikken. Aan het einde van het ENCI bos leek ik dan eindelijk weer wat ritme te krijgen en kon ik wat lopers binnen schootsafstand houden. Verrassend stond Jorn op de Luikerweg me op te wachten en hij liep een stukje mee. Hij zei dat ik deze mannen in de afdaling makkelijk kon hebben, dat was inderdaad het geval. Ik liet me van de Zonneberg vallen en had gelijk al een gat, dat groter werd in de afdaling bij Slavante.

Ik kon hier eindelijk even herstellen waardoor ik op het laatste rechte stuk weer wat tempo kon maken. Ik kwam nu wel erg snel bij Rene en Raoul en eindigde tussen hen in op de 18e plek. Met 44:53 bijna 2 minuten langzamer dan vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik was vooral blij dat mijn knie het dit weekend super had gedaan en ik geen enkele last had ondervonden. Het was sinds de marathon in Amsterdam mijn eerste wedstrijd langer dan 10 Km, dus qua inhoud is er nog veel werk aan de winkel.

Muziek: Jick Munro & The Amazing Laserbeams – Rocky Rocket

WedstrijdTreechloop
Datum28-04-2013
Afstand11,10
Uitslag00:44:53
Km/u14,84
/Km4:03
Deelnemers321
Plaats18
Categorie6

1 reactie

  1. gezeen de umstandigheden, super geloape huur