Vertrouwen tanken

» Geplaatst door op 2 apr 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Vertrouwen tanken

Parelloop 2012 (Tinus Dewaide)

Alweer een week na de Venloop dit keer op pad naar Brunssum voor de Parelloop. Ik heb al heel lang geen 10 kilometer gelopen, dus dit is ideaal om even te kijken hoe het er precies voor staat. Mijn tijd in Venlo zag er in ieder geval al weer iets beter uit. Ik liep dit keer mee met een van de Universiteit Maastricht teams.

We waren met een hele delegatie van Uros daar, en we keken ook nog even naar de toppers die voorbij vlogen. Wat is dat toch mooi om te zien… Ook grijze keniaan Jo vloog voorbij, even later stond hij naast mij in het startvak om nog wat ‘uit te lopen’.

Al snel liepen we samen en de kilometertijden zagen er goed uit. Jo zou tot de helft meelopen en sleurde het laatste stuk nog even aan kop. Halverwege zat ik op 18:50 en ik bedankte Jo voor zijn hulp. Nu stond ik er alleen voor, waar soms nu ook wat wind op kwam zetten.

Gelukkig had ik daar niet zoveel last van en kon ik het tempo hoog houden. Het voelde uitstekend aan! Ik kon nu ook enkele mensen inhalen. 15 seconden voor me liepen Erik Haagma en Jean-Jacques Herings, ook uitkomende voor mijn team. Het zou krap worden om ze nog in te halen, maar mijn tempo lag aanzienlijk hoger en ik kon nog versnellen.

Vlak voor de laatste bocht had ik Jean-Jacques te pakken en in de eindsprint kon ik ook nog tot voorbij Erik geraken. De tweede helft ging sneller en in 37:30 kwam ik binnen. Het voelde solide en goed aan, ik mag stiekem weer gaan denken aan een PR.

Nog maar 7 weekjes tot Luxemburg…

Muziek:  Muse – Collateral damage

WedstrijdParelloop
Datum01-04-2012
Afstand10,00
Uitslag00:37:30
Km/u16,00
/Km3:45
Deelnemers568
Plaats24
Categorie7