Vijverrun, verkapte training

» Geplaatst door op 17 mrt 2014 in Hardlopen | 1 reactie

Start vijverrun

Nee, sinds 15 december geen echte wedstrijd meer gelopen. De voorbereiding van Zeeuws-Vlaanderen is in volle gang maar heeft wat tegenslagen gekend. Hoe staat het nu?Met nog 5 weken te gaan staat in Heusden-Zolder de Vijverrun op het programma. Een bosloop van 33Km die ik wil gebruiken als test. Samen met Jos, Jorn en Remko sta ik aan de start van alweer zo’n gemoedelijk maar perfect georganiseerd Belgisch loopje. Ik wil een goede training doen en wil dus ook niet te hard gaan lopen. De eerste 25 op tempo 4:50 en de rest op 4:15 lijkt me een goed plan.

Na een wat chaotische start door het verkeer belanden we al snel langs het Albertkanaal. Het tempo is rond de 4:30, een stuk te snel dus, maar eigenlijk voelt het wel lekker. Jorn is ook snel gestart en loopt een stukje voor me. Ik vind twee compagnons en ik besluit om dit tempo zo vast te houden. We duiken inmiddels de natuur in en de omgeving is werkelijk prachtig. De vele vijvers en het bos maakt het alsof je in een schilderij loopt.

10 Km, de eerste gel gaat erin en ik zie Jorn nog altijd een stukje voor me lopen. Er zijn inmiddels toch wel enkele stukken geweest die alles behalve lekker liepen. Ik ben blij dat het droog is want anders was het een ware hel geworden qua ondergrond. De twee die bij me liepen nemen de tijd bij de post en ik loop alleen verder. Al snel vind ik echter een nieuwe Belg die me vergezelt. Ik vraag hem naar de klim op het einde, die is volgens hem pittig. Meer info krijg ik er niet uit, gezien hij redelijk op z’n max aan het lopen is. Ik voel me zelf nog goed, mijn ademhaling en hartslag is nog relatief rustig.

De halve marathon zit erop in 1:35 en prompt zie ik Jos aan de rechterkant uit de bosjes komen. Blijkbaar maakt het parcours hier een rondje en loopt Jos inmiddels alleen. Ik tel de kilometers af, nog 8. De benen beginnen zwaar te worden en gezien ik veel sneller heb gelopen dan het plan besluit ik niet meer te versnellen naar marathon tempo. Het parcours hakt er toch in en echt super voel ik me niet meer. Jorn zie ik inmiddels niet meer voor me, die zou inderdaad ook versnellen.

30 Km, een moeilijk te belopen scheef stuk gras. Ik weet dat daarna de klim volgt, en die begint met een stuk mul zand. Sadisten. De klim loopt echter best goed en ik haal gelijk iemand in die geparkeerd staat. Na de klim is er een lange afdaling richting de bebouwing, alwaar snel de finish volgt. Ik red het nog net binnen de 2,5 uur maar erg lekker voel ik me niet. Te weinig gegeten? De warmte? Wie zal het zeggen. Toch erg blij met deze goede training, toch weer enige wedstrijdprikkel. Het hoeft pas over 5 weken te gebeuren….

Muziek: Tool – Sober

WedstrijdVijverrun
Datum16-03-2014
Afstand33,00
Uitslag02:29:54
Km/u13,21
/Km4:33
Deelnemers220
Plaats39
Categorie15

1 reactie

  1. Trots op diech! 🙂 X