Vliegend door Oirsbeek

» Geplaatst door op 6 apr 2010 in Hardlopen | 3 reacties

Een PR zou het sowieso worden, ik heb nog nooit een wedstrijd van 10 EM gelopen. Belangrijker was voor mij het punt van 15 kilometer, ook met het oog op Maastrichts Mooiste. De 15 is mij nog nooit onder het uur gelukt maar nu was het dé kans. Het was stralend weer, lekkere temperatuur maar af en toe een vervelende wind.

Dennis vraagt zich af waar ik blijf (foto: Brouwersnet)

Ik hoorde van Roger Rousseau dat al snel geklommen moest worden dus ik nam me voor zeker niet te hard te vertrekken. Ik bleef achter Dennis Kroon aanhollen en al snel vormde we een groepje met Harry Driessen en Rene Broens. We liepen een zeer strak en gelijkmatig tempo en kwamen in 20 minuten door op 5km. Kilometers 3-4-5-6 gingen in precies hetzelfde tempo van 3:57. De volgende twee moesten we weer wat bergop en leverden we wat in. Bijkomen kon gelukkig in de daarop volgende afdaling.

Beneden aangekomen was er een flink gat met Dennis en Harry. Gelukkig konden ze even later weer aansluiten. Vanaf toen heb ik alleen nog maar kopwerk gedaan, met helaas soms een stevig windje op de open stukken. Ik voelde me heerlijk en kon een strak tempo blijven lopen. Het kon harder maar er moesten nog een aantal kilometers overwonnen worden. Inmiddels kon alleen Dennis nog bijblijven en samen haalden we her en der nog een loper in.

De laatste 3 km’s gingen wat omlaag en daar konden we dan ook stevig doortrekken. Tot mijn grote blijdschap kwamen we in 59:47 door op het 15 km punt! Het zorgde voor een enorme boost en ik schakelde nog een tandje bij. Dennis kon niet meer volgen en liet een gaatje vallen. De laatste km ging hard en voelde heerlijk; met grote stappen vliegend richting de finish 😀 Met een tijd van 1:03:01 ben ik dan ook zeer tevreden.

Het gaat elke week beter en dat is een goed teken voor Maastrichts Mooiste. Onder het uur moet nu toch echt wel gaan lukken! Als ik die trouwens ga lopen, € 23,50 voor de 15km wordt natuurlijk wel een beetje te gek. Iemand die een knaloranje shirt voor € 7,50 (t.w.v. €17,-) wil overkopen?

Muziek: Live – All over you

WedstrijdRusmanloop
Datum05-04-2010
Afstand16,09
Uitslag01:03:01
Km/u15,32
/Km3:55
Deelnemers341
Plaats42
Categorie9

3 reacties

 1. Mooie prestatie Frank!

  Vergeet niet dat MM zwaarder is dan Rusmanloop met de beklimming van 2 stevige heuvels bij MM. Bovendien kan de temperatuur een grotere rol spelen.

 2. Proficiat Frank! De wedstrijd erg goed ingedeeld en ook nog eens Dennis “geknautst”. 😉

 3. Thnx 🙂
  Ja Roger, het werd tijd dat dat weer eens gebeurde he 😀

  Dat MM zwaarder kan zijn ben ik me zeker van bewust. Feit is alleen dat ik nu er veel beter voor sta dan vorig jaar, met nog 9,5 week te gaan.
  Het hangt natuurlijk altijd van de omstandigheden af, MM heb ik gelopen met ruim 30 graden maar ook met aangename temperatuur. Daarbij was het maandag ook niet ideaal met de wind en het glooiend parcours.

  Achja, we zien wel, gewoon hard lopen 😀