Voorin bij de ‘recreanten’

» Geplaatst door op 24 jan 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Voorin bij de ‘recreanten’

Er waren dit jaar nog geen wedstrijdkilometers gemaakt. Door een korte blessure moest ik helaas de geliefde Annendaalloop overslaan. De Abdijcross was een volgende mogelijkheid, ware het niet dat deze samenviel met het inhalen van de prins carnaval, waar ik natuurlijk met Segura! aanwezig ben. De hoofdlopen waren daarom te laat voor mij, de ‘trimloop’ voor de recreanten was echter al om 10:30, op naar Kerkrade dus!

Ik schatte het niveau niet al te hoog in, maar je weet maar nooit. Dit keer hoefde ik dus maar 2 ronden te lopen (5,1 km) in plaats van de gebruikelijke 4. Na de start was er op de baanronden even tijd om de juiste plek uit te zoeken. Ik liep al snel rond de tiende plek, maar het ging hard. Ik wist niet of ik dit op het zware parcours kon volhouden. Marcel Coerver maakt er onderhand een gewoonte van om knetterhard weg te gaan, maar al snel haalde ik hem in.

Na de lange afdaling begon de steile, maar niet al te lange klim. Hier viel een aantal mensen door de mand. Bovenop lag ik inmiddels op de 5e plek, en nog voor de 1e doorkomst schoof ik nog een plek op.

De verschillen achter me werden erg groot, dus daar hoefde ik niet meer voor te vrezen. Voor me echter was het verschil met Ger Bodelier niet zo heel groot. Bergop liep ik wat op hem in, maar hij kon het tempo daarna helaas ook hoog houden. 5 tellen achter hem kwam ik na 20:51 binnen.

Muziek: The Beatles – A day in the life

WedstrijdAbdijcross
Datum22-01-2012
Afstand5,10
Uitslag00:20:51
Km/u14,68
/Km4:05
Deelnemers159
Plaats4
Categorie2