Waait de Rusmanloop weg?

» Geplaatst door op 29 mrt 2016 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Waait de Rusmanloop weg?

Peter rusmanloop 2016

De 30e Peter Rusmanloop zou een memorabele worden. Organisator Wilma Rusman stopt ermee en dus is het wellicht de laatste editie.

Ik liep er al 4 keer eerder, altijd met veel plezier. Een mooi parcours en gezellige sfeer. Deze keer waaide het ontzettend hard, ik moest bij het warmdraaien bijna moeite doen om bergaf te rennen. Op wat kleine wijzigingen aan de start/finish na stond dat verder niets in de weg.

Omdat ik wat snelheid wil boeken en op tijd thuis wil zijn voor de paaseieren koos ik voor de 5,5 Kilometer. Wilma zelf loopt ook mee en bedankt vooraf nog de aanwezige lopers. De waardering voor haar blijkt groot en er vloeien dan ook wat tranen.

Bart Claessens start voor me, verder zie ik niet echt bekenden bij de korte afstand. Al snel gaat het even flink bergop. Bovenaan twijfel ik om achter Bart aan te gaan, maar ik vorm met 2 anderen een groepje. Helaas is de samenwerking ver te zoeken, we hebben nu nog aardig wind mee, maar op de terugweg?

Ik probeer ze af te schudden zonder succes. Halverwege begint het feest als we vol de wind tegen krijgen. We halen wat mensen bij, maar het is ploeteren. De kilometertijden zakken behoorlijk, maar we hoeven niet lang meer tot in Oirsbeek. Daar moeten we nog een extra blokje om waar ik achter Michel Deckers aanpik. Met z’n 3en trekken we nog een sprintje maar de lange benen van Michel zijn niet te verslaan.

Hopelijk is er toch nog een partij die de organisatie de komende jaren wil dragen. Wilma, hartelijk dank!

Muziek: Steven Wilson – The Holy Drinker

WedstrijdRusmanloop
Datum28-03-2016
Afstand5,50
Uitslag00:22:24
Km/u14,73
/Km4:04
Deelnemers205
Plaats13
Categorie4