Warm begin in Meerssen

» Geplaatst door op 10 sep 2012 in Hardlopen | 2 reacties

Meerssen marathon 10KM. Foto Tinus Dewaide

Het was alweer 3 maanden geleden dat er hard gelopen werd, bij Maastrichts Mooiste. Tussendoor heb ik natuurlijk wel getraind, vakantie gehad en wat op de fiets gezeten. Het gaat nu weer volop over lopen, want over 5 weken is alweer de Eindhoven Marathon. Om toch een beetje het wedstrijd gevoel op te pikken wilde ik in Meerssen lopen. Het zou erg warm worden, dus toch maar voor de 10 Km gekozen.

En warm dat het was… Met de bruisbiertjes nog in het achterhoofd en een nacht vol hoesten en proesten lig je dan liever aan het zwembad. Ahja, ik was niet alleen. Er waren een hoop andere Uros gekken die ook wilde lopen en zo werd het een zeer gezellige middag. Ik zag de hele en halve marathon vertrekken en was heel blij dat ik er niet bij liep. Voor mij werden het 4 rondjes op het vernieuwde rondje van 2,5 Km.

Al direct na de start moesten we de Gasthuisstraat / Humcoverstraat omhoog. Daarna kwam meteen het klimmetje op de Visweg, dat ook in het oude parcours zat. Dan rest er een afdaling richting de Markt. Grofweg de helft klimmen, de helft dalen. Het was toch wel pittig te noemen, maar dat kwam vooral door de hitte. De eerste ronde ging in 9:42, de tweede in 10:07. Het verval was groot en dat was vooral bergop te merken. Ik zat er aardig doorheen en twijfelde even om op de helft al te stoppen. Nee, toch maar doorlopen. Jorn liep vanaf de start steeds zo’n 15 seconden voor me.

Zowaar begon ik me nu iets beter te voelen en probeerde ik het tempo erin te houden, voor zover dat ging in deze warmte. Je merkte aan iedereen dat het langzamer ging / moest. De 3e ronde ging in 10:28, ai. De laatste keer klimmen, Jorn kwam nu met seconden dichterbij. Ik dacht nog even aan onze finish bij Maastrichts Mooiste, waar ik hem net niet kon pakken. Dit keer haalde ik hem op de laatste helling in en na bocht werd het gat al snel groot genoeg. Ik deed nog een poging om onder de 40 minuten te geraken, maar het was me niet gegund: 40:16 als 12e over de streep. Dat was toch alweer 4 jaar geleden dat ik boven de 40 zat!

Het geeft maar aan hoe moeilijk de omstandigheden waren. Er waren meer mensen die toch halverwege al waren gestopt, ook op de marathon. Complimenten aan de organisatie voor het plaatsen van genoeg waterposten.

Muziek: Triggerfinger – Faders up

WedstrijdMeerssen Marathon
Datum09-09-2012
Afstand10,00
Uitslag00:40:16
Km/u14,90
/Km4:02
Deelnemers174
Plaats12
Categorie6

2 reacties

  1. Sjiek is mich dat

  2. chapeau huur, of is ut dao aoch te werrem veur!