Warm, koud

» Geplaatst door op 5 jun 2018 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Warm, koud

Alweer een week geleden stond ik aan de start van de tweede Maasvalleiloop. Een soort verbeterde Haarderluip rondom Borgharen en Itteren.

Bij de verkenningsloop viel me al het mooie natuurlijke parcours op. Wat een prachtig natuurgebied is dit geworden! Op de dag zelf heb ik redelijk wat last van hooikoorts, naast de ontzettende hitte. Na het inlopen met Remko zweet ik me een ongeluk. Ik vraag me af of het verstandig is om uberhaupt 15,5 Km volle bak te rennen (Den Drieschloop anybody?).

Het wordt dus eentje op het gemak, genieten van de omgeving en de sfeer. Al snel is het veld uit elkaar getrokken en merk ik pas hoe warm het echt is. Ik geef papa Vranken een duwtje als hij bijna van de fiets valt op de moeilijk berijdbare dijk. Het zal even duren voordat hij bij Renee kan aansluiten, pas twee kilometer later haalt hij me weer in.

De eerste waterpost is makkelijk te missen en vrij chaotisch, maar ik neem de tijd en stop even om te drinken en koelen. Als ik verder ga zie ik een stuk achter me Jack de Wilde dichterbij komen. De volgende kilometers zijn loodzwaar. Het is zo ontzettend warm, en de tweede waterpost laat erg lang op zich wachten. Ik haal een lotgenoot bij en we maken een praatje. Ik besef me dat bij Kasteelhoeve Hartelstein pas weer een post zal zijn.

Ik neem alle tijd, drink genoeg water, laat me natspuiten en maak een praatje met organisator micha. Hij is al sinds de vroege ochtend in de weer en doet het ook rustig aan. We lopen samen verder op een slakkengangetje en keuvelen wat verder.

Na een paar kilometers ben ik wat uitgeruster en is er tevens bewolking gekomen. Een fris windje maakt het aangenaam en ik versnel dan ook weer. Ik heb natuurlijk nog een hoop energie in de benen en gelijk haal ik Jack en anderen makkelijk in. De grote plaat gaat erop richting Borgharen.

In de straten van Borgharen begint het te regenen. Nee, hagelen! Ik sprint als een malle naar de finish om daar gelijk onder de tent te duiken. Ik ben net op tijd, het barst voor lange tijd helemaal los. Respect voor de lopers en vrijwilligers die in dit weer nog op het parcours waren. De temperatuur daalde enorm en de straten en velden stonden al snel vol water. Een dag van twee uitersten…

WedstrijdMaasvalleiloop
Datum27-05-2018
Afstand15,60
Uitslag01:12:53
Km/u12,84
/Km4:40
Deelnemers93
Plaats13
Categorie6