Weer eens wat korter

» Geplaatst door op 2 nov 2015 in Hardlopen | 1 reactie

Enci bergloop 2015

De afgelopen wedstrijden stonden in het teken van kilometers maken. Tijd om ondanks het gebrek aan snelheid toch even een korte cross te doen bij de Enci Bergloop.

Het is schitterend weer en het Enci gebied ligt er mooi bij. Op een afstand is het nieuwe uitkijkplatform te zien dat ik binnenkort maar eens ga verkennen tijdens de training. In de warming-up zie ik dat de grond er goed bij ligt, er gaan dus geen aparte schoenen aan. Na de marathon in Eindhoven heb ik nog maar weinig getraind, eens kijken hoe het ervoor staat.

Na de start schieten we als gekken weg. Gelijk krijg je een van de zwaardere hellingen uit de omgeving voor je kiezen. Er ontstaan al grote verschillen bergop. Boven is het even naar adem happen, maar tijd om te herstellen is er niet echt. Dit rondje is een achtbaan die je vol op je max kunt lopen, zolang het bij 1 rondje blijft. Net als vorig jaar loop ik bij Raoul, ook de eerste dame loopt bij ons in de buurt.

De trap in het bos gaat soepel en hier in de afdaling kan weer wat tempo gemaakt worden. Oud Urosiaan Martin komt voorbij, dat kan nog interessant worden! Hij gaat ervandoor op het laatste klimmetje. Ik laat hem gaan maar besluit later ook om de rest achter me te laten. In de lange afdaling is het een lange achtervolging en kom ik nog akelig dichtbij Martin. Hij heeft echter ook nog een sprintje en zo kom ik net achter hem als 12e binnen.

Het is even bijkomen na dit intensief rondje (gemiddelde hartslag 196) maar het doet me deugd dat het ruim een halve minuut sneller is dan vorig jaar.

Muziek: The Pineapple Thief – Simple as That

WedstrijdEnci Bergloop
Datum01-11-2015
Afstand4,45
Uitslag00:18:01
Km/u14,82
/Km4:03
Deelnemers182
Plaats12
Categorie11

1 reactie

  1. Je hebt weer top gelopen, maar ben wel iets dichter geraakt dan vorig jaar. 🙂