Weer PR in de Nacht van Maarland

» Geplaatst door op 5 sep 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Weer PR in de Nacht van Maarland

Eindelijk, eindelijk weer eens een wedstrijdje lopen! Na 9 weken geen wedstrijd waaronder mijn 2,5 week fietsen kriebelde het behoorlijk. Ik wist totaal niet wat ik nu kon opbrengen op een 10 Km vanwege het gemis van wedstrijden en de trainingen meer gericht op de langere afstand.

Ik was al vroeg daar zodat ik alvast even sfeer kon proeven en aanmoedigen bij de 5 Km. Het was zoals elk jaar weer een gezellige gemoedelijke sfeer, helaas wel weer met dezelfde man achter de microfoon. Even later was ook Dennis aanwezig om te gaan inlopen. Hij zou voorlopig zijn laatste wedstrijd lopen omdat hij begonnen is met voetballen. Ik voelde me fit en had er behoorlijk veel zin in!

Mijn plan was om zo lang mogelijk achter Jogger Jo aan te hollen en daarna maar te kijken waar het schip zou stranden. We vlogen erin en de eerste Km’s gingen dan ook snoeihard voor mijn doen (3:27 en 3:34). Ik hield er nu al rekening mee dat ik kapot zou gaan in het laatste stuk. Na 2 ronden moest ik Jo laten gaan, helaas. Ware het niet dat hij zich wat terug liet zakken om me op te pikken. Twee man haalden ons nog in, die ik in mijn categorie schatte, ze gingen iets te hard. Het tempo zat er goed in en na 5Km kwamen we door in 18:06. Pfoe! Dat ging hard en mijn pr kwam in zicht.

De kilometertijden gingen nu enkele seconden omlaag, maar dat was te verwachten. Ik deed nog steeds mijn best om in het kielzog van Jo te blijven. Achter ons was inmiddels een groot gat, en voor ons zagen we beide heren nog steeds lopen. Kon ik er nog een inhalen? Tot mijn verbazing voelde ik me de laatste 2 ronden prima en had ik geen last van de snelle start. Dit jaar werd ik eens net niet gedubbeld door de winnaar, we hoorden Raymond Billen vlak achter ons met 32:56 winnen. Op het laatste rechte stuk stak ik Jo voorbij, die net op dat moment gebeld werd. Ik kon mijn voorgangers tot op enkele seconden naderen maar helaas niet meer inhalen. Ik keek op het klokkie en ik zag dat de 37 minuten grens nét gepasseerd zou worden: 37:05! Een nieuw pr mede mogelijk gemaakt door leermeester Jo die deze avond de jeugd een handje hielp.

Alweer op dit parcours mijn pr dus kunnen aanscherpen en net als vorig jaar mocht ik de 3e prijs in mijn categorie ophalen (op maar 7 seconden op de 1e …). Een behoorlijk motivatie voor volgende week zondag… De marathon komt er aan!

WedstrijdNacht van Maarland
Datum04-09-2010
Afstand10,00
Uitslag00:37:05
Km/u16,18
/Km3:43
Deelnemers67
Plaats13
Categorie3