Westzipfellauf met Wind

» Geplaatst door op 8 mrt 2010 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Westzipfellauf met Wind

Trainingen lopen eindelijk weer een beetje, en zondag stond een 10km op het programma in het Duitse Tüddern. Aangezien ik nog een zeer lange nacht tegemoet zag liet ik de halve marathon voor wat het was.

Het was schitterend weer: blauwe hemel met flink zonnetje. Het was echter ook koud, nog net boven het vriespunt, maar daar had ik gelukkig niet veel last van. Het eerste stuk ging prima, ik kwam een tiental seconden onder de 20 minuten bij het 5km punt. So far so good dacht ik! Helaas, de wind dacht er anders over. Een paar stukken door het open veld brachten een flinke wind met zich mee die het erg zwaar maakte. Ik haalde nog enkele mensen in maar ik wist dat ik het tempo van 15 km/u niet meer kon trekken door de wind.

Uiteindelijk kwam ik als 27e over de streep in 40:19. Gezien de omstandigheden niet verkeerd, het was in ieder geval een goede oefening in aanloop naar de Treechloop van 21 maart. Dennis kwam knap als 9e binnen, 2,5 minuut sneller, en was 3e in onze categorie.

Valt er volgend weekend nog wat te lopen ergens?

Update: volgende de website van de organisatie is de route 10,15 km. Dit betekend dat ik de 15 km/u grens wel gehaald heb 🙂

WedstrijdWestzipfellauf
Datum07-03-2010
Afstand10,15
Uitslag00:40:19
Km/u15,11
/Km3:58
Deelnemers223
Plaats27
Categorie6