Wil je zomer, krijg je zomer

» Geplaatst door op 10 apr 2011 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Wil je zomer, krijg je zomer

Af en toe is het al behoorlijk warm voor deze tijd, de zomer lonkt dan ook. Genieten op zo’n dag, maar voor het hardlopen is het wel even wennen. Vandaag was het dan ook erg warm voor de 15 Km van de familieloop in Sittard. Plannetje was om 57.30 te lopen.

Het eerste stuk liep prima en ook de beklimming van de Kollenberg ging goed. Ik liep achter iemand anders aan en we wisselden wat af. De eerste 5 gingen in 19:15. Daarna had ik het idee dat het parcours zou meevallen maar al snel bleek dat het zwaar ging worden. Veel geklim op onverharde wegen in de volle zon. Inderdaad, vorig jaar kwam weer in mij boven. Ik moest lossen en zat er even doorheen. 10 Km ging in 39:21. Ware het niet dat de bordjes totaal niet overeenkwamen met mijn gps. Soms scheelde het bijna 400 meter. Volgens de bordjes lag ik nog prima op schema…

Ik kon mijn ritme weer pakken en het liep nu weer iets beter. Het vertrouwen kwam terug en ik wist dat er veel te dalen was in het laatste stuk. Dit jaar was er gelukkig een drankpost meer maar die kwam te laat (en er mocht in dit weer toch écht nog eentje meer zijn hoor…). Het was nu afdalen geblazen en ik kwam weer iets dichterbij mijn voorganger. Achter mij was een flink gat en dat bleef ook zo. Op 13 Km zat nog een vinnig klimmetje waar ik nog iemand inhaalde. De Kollenberg was weer naar beneden vallen en ik kwam nog redelijk dichtbij mijn voorganger.

Tot mijn verbazing kwam het 15 Km bordje nog een flink stuk voor de finish (ik zat pas op 14.6…). Ik kwam binnen in 57.34. Geen idee wat nu de juiste afstand is, maar als we de middenweg kiezen komen we op 15 uit… In ieder geval een nieuw PR! 🙂 Gezien de omstandigheden kan er nog wel wat af, Maastrichts duurste?

Muziek: K’s Choice – Not an addict

WedstrijdDIS Familieloop
Datum10-04-2011
Afstand15,00
Uitslag00:57:34
Km/u15,63
/Km3:50
Deelnemers233
Plaats24
Categorie23