Windeieren bij de Rusmanloop

» Geplaatst door op 10 apr 2012 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Windeieren bij de Rusmanloop

Rusmanloop - tinusfotografie.nl

Het was pasen, dan staat de Rusmanloop in Oirsbeek dus op het programma! De enige wedstrijd van 10 Engelse mijlen die ik loop. Vorig jaar was het bloedje heet en haalde ik 2 seconden van mijn PR af, wellicht konden het er nu wat meer zijn?

De weersomstandigheden leken perfect. Niet warm, niet koud, bewolkt. We vertrokken. Al snel zag ik dat ik vergeten was mijn GPS aan te zetten. Ik besloot om de timer te resetten en te wachten op signaal, maar dat bleek wat te lang te duren. Bij het bordje van de 1e Km zette ik hem maar weer aan. Onderhand liep ik in een groepje met René van Uum en Urosianen Remko Rinia en Luuk Janssen.

René ging er vandoor en Remko en ik bleven hangen in de groep. Het werd nu duidelijk dat de wind flink kon opspelen op sommige stukken. Er werden dan ook wat mooie treintjes en waaiers gevormd. Nick Bocken sleurde aan kop, even later namen Remko en ik het over. Inmiddels zat René Broens ook in onze groep. Kon ik hem deze week nou eindelijk pakken?

Halverwege komt er een flinke afdaling, de groep valt uiteen. Remko, René, een andere loper en ik blijven over. In het komende stuk komen enkele korte hellingen en af en toe probeer ik een versnelling te plaatsen. Ik kan het echter niet doortrekken, maar ik merk wel dat na Remko soms een gaatje valt.

Gelukkig is op de laatste lange afdaling richting Oirsbeek geen wind tegen en kan ik de pas vergroten. We pikken nog een afzakkend groepje op. Uiteindelijk kan Remko volgen maar de rest moet definitief passen. René van Uum komt ook weer in zicht, maar is dat nog haalbaar?

In de slotkilometer loopt Remko met gemak van me weg, hij zou dat wel nog halen. Ik kom enkele tellen later binnen in, wederom een PR, 1:02:47.

Muziek: Alannah Myles – Black Velvet

WedstrijdRusmanloop
Datum09-04-2012
Afstand16,09
Uitslag01:02:47
Km/u15,38
/Km3:54
Deelnemers311
Plaats9
Categorie27