Zweit veur leid: stevige training, top sfeer

» Geplaatst door op 6 jan 2013 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Zweit veur leid: stevige training, top sfeer

Zweit veur leid 2013

Ik had al vaker vernomen dat Zweit veur leid een geweldig loop-evenement was. Het wedstrijdelement staat niet voorop, maar wel het gezamenlijk ‘zweiten’ voor het goede doel. Een mooi eerste loopje van 2013.

Ik had me ingeschreven voor 2 rondes (8 Km) en ik wilde er een stevige training van maken. Tevens kon ik de lichte kater van de nieuwjaarsborrel bij Segura er dan uitlopen 😉 Ik liep mee via de Universiteit Maastricht, we waren met ruim 60 mensen daar waaronder Jos en Jorn van Uros. We hoorden vooraf dat er ruim 1000 mensen zouden meelopen, en absoluut record!

Zweit veur leid UM teamJorn, Jos en ik liepen tijdens de optocht naar de start richting de voorste rijen, om zo snel te kunnen starten en daarbij geen mensen te hinderen. Dennis voegde zich hier ook bij en na het startschot van Bert van Marwijk liepen we dan ook snel met z’n 4en op kop, de rest zou 3 ronden lopen. De sfeer was geweldig! Er moest per ronde op 4 punten een kruisje op je stempelkaart gezet worden wat het geheel een soort ‘elfstedentocht’ karakter kreeg. Het maakte het lopen er overigens niet gemakkelijker op, wel leuker. Aangekomen bij het Kruithuis stond Segura! ons toe te spelen, zeer motiverend natuurlijk!

Het parcours was immers erg technisch. Bijna overal lagen kinderkopjes en het ging veelal door kleine steegjes en paadjes met krappe bochten. Na 1 ronde moest ik de rest laten gaan, mijn maag begon wat te protesteren. Tandje terug en genieten dus! Er stonden veel mensen langs de kant, en alle muziekgezelschappen speelden vrolijk door. Ik haalde nu ook de achterkant van het veld in en daar was de sfeer ook zeer gemoedelijk. Na 34 minuten stond ik weer op het O.L.V. plein en zat het voor mij erop. Geen last van de knie overigens 🙂

Uiteindelijk heeft de organisatie € 68.423 opgehaald! Na afloop konden we nog genieten van een broodje en een biertje 🙂

Muziek: The Knack – My Sharona

WedstrijdZweit veur Leid
Datum05-01-2013
Afstand8,00
Uitslag00:34:07
Km/u14,07
/Km4:16
Deelnemers1027
Plaats0
Categorie0