Zweit veur Leid: win-win

» Geplaatst door op 7 jan 2014 in Hardlopen | Reacties uitgeschakeld voor Zweit veur Leid: win-win

Zweit veur Leid 2014

Net zoals vorig jaar begin ik met het gezellige Zweit veur Leid. Een sponsorloop die meer als training dient, er is immers geen wedstrijdelement. Belangrijker nog: het goede doel.

Met de wetenschap van vorig jaar stond ik al snel buiten voor de stoet van het  Vrijthof naar de Markt. Het aantal deelnemers is gigantisch, 1060. De ballonnen gaan de lucht in en Onno doet het startschot. Ik loop 3 rondjes van 4 Km. Al snel loop ik met Dennis en Jos samen en we hebben nog wat mensen om ons heen lopen. Halverwege het 1e rondje lopen we nog maar met z’n 3en vooraan achter de motor.

Na het hertenpark loop ik op kop, in de wetenschap dat om het hoekje Segura! ons staat op te wachten. Blijkbaar hadden ze er niet op gerekend dat we zo snel waren, want ze stonden nog niet helemaal klaar. Nog 2 herkansingen 😉

Na 1,5 rondje kwamen we bij de achterkant van het veld en was het dus inhalen geblazen. Het leuke van deze loop is dat iedereen zijn 1, 2 of 3 ronden in eigen tempo loopt. Over het algemeen komen we er goed doorheen. Het parcours is in tegenstelling tot vorig jaar een stuk minder bochtig. Bij Segura! knalt het inmiddels goed, daar mag ook weer een streepje op de kaart gezet worden.

In de laatste ronde zit het tempo er nog steeds goed in, alhoewel het voor mij niet veel harder kan. Na Mesch heb ik weinig getraind om mijn enkels rust te geven, wat nu wel te merken is. De laatste ronden hoeven we niet vol te maken want we finishen al op het Vrijthof, waar het een beetje chaos blijkt te zijn. Niet iedereen heeft door dat daar een finish is, en de bussen en auto’s rijden ook nog.

Al met al weer een zeer gezellige eerste loop van het jaar. In totaal haalt Zweit veur Leid dit jaar € 64.616,- op! Een win-win situatie 🙂

Muziek: Bruce Willis – Devil Woman

WedstrijdZweit veur Leid
Datum04-01-2014
Afstand11,30
Uitslag00:46:27
Km/u14,60
/Km4:07
Deelnemers0
Plaats0
Categorie0